Santanyí
El ple de Santanyí demana que es deixi entrar els animals de companyia als col·legis electorals
Aquest acord no es fonamenta en cap classe de motivació justificada, més enllà que els col·legis electorals són llocs de “concurrència de persones”.
ajsantanyi.net 14/06/2024 - 15:50:31

El ple de Santanyí demana que es deixi entrar els animals de companyia als col·legis electorals

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Santanyí va dur al ple celebrat aquesta setmana a la casa consistorial, una moció perquè la Junta Electoral Central reconsideri la decisió de prohibir l’accés a centres de votació als electors amb animals de companyia. I és que amb motiu de les passades eleccions al Parlament Europeu, es va fer públic un acord de la junta electoral que determinava que no es podien admetre aquests animals i que s’ha de senyalitzar de forma visible a l’exterior.

Segons l’equip de govern santanyiner, aquest acord no es fonamenta en cap classe de motivació justificada, més enllà que els col·legis electorals són llocs de “concurrència de persones”. Per això, segons ha dit la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “l’assistència de ciutadans als centres de votació és perfectament compatible amb els drets d’aquests ciutadans amb els seus animals de companyia, sempre que es mantingui l’ordre i el bon funcionament del procés electoral. És per això que demanam a la Junta Electoral que s’ho repensi de cara a pròximes convocatòries de votacions”.

La moció presentada per l’equip de govern municipal va comptar amb el suport de tots els partits amb representació, i es va aprovar per unanimitat. I l’Ajuntament de Santanyí ja ha dirigit un escrit a la Junta Electoral Central perquè reconsideri la decisió de prohibir l’accés als animals de companyia, perquè no suposa cap perjudici per a la ciutadania.

 

Reciente
Visto
Comentado