Consell de Mallorca
El Consell de Mallorca i Ecovidrio posen en marxa la campanya «Los Peque Recicladores» per a fomentar el reciclatge de vidre en la comunitat educativa
Prop de 9.000 escolars de primària, de 14 municipis de l'illa, s'han unit a aquesta iniciativa de sensibilització i d'educació ambiental.
conselldemallorca.net 27/02/2024 - 13:35:17

El Consell de Mallorca i Ecovidrio posen en marxa la campanya «Los Peque Recicladores» per a fomentar el reciclatge de vidre en la comunitat educativa

Prop de 9.000 escolars de primària, de 14 municipis de l'illa, s'han unit a aquesta iniciativa de sensibilització i d'educació ambiental

El Consell de Mallorca i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge dels envasos de vidre a Espanya, posen en marxa la cinquena edició de la campanya «Los Peque Recicladores» en 14 municipis de l'illa, i que comptarà amb la participació de prop de 9.000 escolars de primària.

L'acte de presentació ha tingut lloc aquest matí amb la presència del vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, i del coordinador de Ecovidrio a les Illes Balears, Ivan Tolsà. 

Es tracta d'una campanya de sensibilització ambiental i que està dirigida als escolars de primària. La dinàmica es desenvolupa a través d'un concurs, perquè els alumnes prenguin consciència de la importància de reciclar els residus d'envasos de vidre.

El conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports ha assenyalat «la importància de sensibilitzar sobre els beneficis del reciclatge des d'edats primerenques, des de la infància». Per això, ha dit Bestard, «des del meu departament donam suport a aquest tipus de campanyes escolars que tenen com a objectiu premiar el reciclatge d'envasos de vidre dels nins i les seves famílies, a les escoles i a ca seva».

«Els centres educatius són l'entorn perfecte perquè els escolars prenguin consciència de la protecció del medi ambient i la minimització de la producció de residus», ha indicat Pedro Bestard.

Premis al foment del reciclatge

Per a la posada en marxa de la iniciativa, que arrenca l'1 de març i que s'estendrà fins al 30 d'abril, s'ha decorat un contenidor personalitzat amb la temàtica de la campanya en els voltants de cada un dels 37 col•legis participants, perquè l'alumnat, professorat i familiars hi dipositin els envasos de vidre.

El col•legi que més quilograms d'envasos de vidre recicli (per alumnes matriculats a primària), en cada una de les tres categories establertes, serà el guanyador del concurs.

Les categories són: categoria A: col•legis de més de 300 alumnes; categoria B: col•legis d'entre 200 i 300 alumnes, o categoria C: col•legis amb menys de 200 alumnes.

«Los Peque Voluntarios»

Al seu torn, i en el marc de la mateixa campanya, es llança «Los Peque Voluntaios», on les dotze millors iniciatives que fomentin el reciclatge dels residus d'envasos de vidre i promoguin la participació de la comunitat escolar, rebran sengles premis consistents en un xec de 100 euros per a material escolar.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100 % i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitam el creixement dels abocadors. A més, es minimitza l'emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s'estalvia energia.


Reciente
Visto
Comentado