Manacor
L’equip de ressonància magnètica de l’Hospital de Manacor començarà a funcionar el mes de març
Els pacients de l’Hospital ja no hauran de derivar-se fins a altres centres.
manacor.org 21/02/2019 - 16:28:01

L’equip de ressonància magnètica de l’Hospital de Manacor començarà a funcionar el mes de març

Els pacients de l’Hospital ja no hauran de derivar-se fins a altres centres

La instal·lació del primer equip de ressonància magnètica de la història de l’Hospital de Manacor ja és un fet. D’aquesta manera s’ha dotat l’Hospital manacorí amb “una tecnologia que avui dia és imprescindible per a fer un bon diagnòstic i que forma part de la modernització de l’hospital que els ciutadans de Manacor i de tota la comarca consideren seu”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. Des de l’hospital han informat que les primeres ressonàncies es podran fer el mes de març, després que els tècnics del Servei de Radiologia hagin rebut la formació oportuna. Fins ara, l’Hospital de Manacor havia de derivar tots els pacients a altres centres hospitalaris i durant el 2018 4.700 pacients s’han hagut de desplaçar fins a altres centres per a fer-se les ressonàncies que necessitaven.

 

Per a poder instal·lar el nou equip mèdic s’ha hagut de construir un nou recinte de 177 m2 de superfície capaç d’allotjar la nova maquinària amb totes les garanties. Aquesta nova estructura s’ubica al costat del Servei de Radiologia. “Ara mateix Manacor compta amb l’equip de ressonància magnètica més modern de les Illes Balears”, ha explicat la consellera de Salut, Patrícia Gómez. El Govern de les Illes Balears ha invertit 1.355.200 euros en la construcció del recinte i en la compra de la maquinària i “ja s’ha iniciat la formació oportuna dels tècnics de radiologia que empraran l’equipament de ressonància magnètica i que permetrà que el mes que ve pugui posar-se en funcionament”, ha afegit la consellera de Salut.

 

Tecnologia d’última generació

L’Hospital ha adquirit un aparell de ressonància magnètica amb tecnologia de fibra òptica d’última generació, que permet dotar el Servei de Radiologia de més versatilitat clínica per diagnosticar malalties de gran prevalença. En concret, per a l’àmbit de l’oncologia l’equip disposa d’eines per diagnosticar els càncers de mama, de pròstata i d’altres zones anatòmiques, amb seqüències sensibles al creixement cel·lular anòmal en zones anatòmiques reduïdes i també per fer estudis farmacocinètics. Així mateix, disposa de seqüències d’última generació, que permeten fer estudis vasculars o de perfusió cerebral sense contrast.

 

Aquest equip disposa d’eines per processar estudis de qualsevol índole, entre els quals destaquen els de cardiologia, i de la possibilitat de revisió i processament posterior de les imatges de manera remota. A més, incorpora un sistema de música per al pacient, a fi que l’experiència resulti tan grata com sigui possible. El Pressupost de l’equip i de la seva instal.lació és d’1.355.200 euros. Aquestes obres formen part de la primera fase del Pla Director de l’Hospital de Manacor, juntament amb les que s’estan executant actualment al terreny situat al costat del Servei d’Urgències, que van a bon ritme. Es tracta d’un nou edifici de 590 metres quadrats on s’instal·larà una àrea amb 16 boxs d’observació i una àrea diferenciada d’observació de pediatria, a més de diverses dependències no assistencials d’Urgències i el taller d’electromedicina. El pressupost d’aquestes obres és de 2.273.000 euros.

 

Reciente
Visto
Comentado